REGULAMENTUL OFICIAL AL CONCURSULUI “GAMES OF SCIENCE” derulat în perioada 01.01.2025 - 30.06.2025
SECȚIUNEA 1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI
1.1 Organizatorul Concursului “Games of Science” (denumit în continuare „Concursul”) este Asociația Sci Public Forum, cu sediul în București, str. Radu Popescu nr. 17, bl. 24A, sc. A, et. 10, ap 39, sector 1, înscrisă în Registrul Special al persoanelor juridice fără scop patrimonial aflat la grefa Judecătoriei Sector 1 București, Partea A, Secțiunea I sub nr. 117/31.10.2023 în temeiul încheierii Judecătoriei Sector 1 București din data de 02.10.2023 pronunțată în dosar nr. 31419/299/2023, având codul de identificare fiscală nr. 49174239, reprezentată de dna. Alexandra Țigănaș – Președinte (denumită în continuare „Organizatorul”)
SECȚIUNEA 2. REGULAMENTUL CONCURSULUI
2.1 Concursul se va desfășura conform prevederilor prezentului Regulament Oficial, pe care participanții la acest Concurs au obligația să îl respecte întru totul (denumit în continuare „Regulamentul’).
2.2 (1) Regulamentul este făcut public, fiind disponibil în mod gratuit, oricărei persoane interesate, într-una dintre următoarele modalități:
pe website-ul www.gamesofscience.org
printr-o solicitare scrisă, trimisă în atenția Organizatorului pe e-mail la adresa carmen.nicolae@gamesofscience.ro sau sunând la numărul de telefon +40 737 929 349, în intervalul 09:00-17:00, de luni până vineri.
(2) Potrivit deciziei Organizatorului, Concursul poate fi mediatizat în scopul informării publicului, inclusiv prin intermediul unor materiale publicitare și/sau cu rol informativ.
2.3 Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica și/sau completa Regulamentul, precum și dreptul de a suspenda și/sau înceta/întrerupe/prelungi durata Concursului, oricând pe parcursul desfășurării acestuia, prin întocmirea unor acte adiționale la Regulament, urmând ca astfel de modificări să între în vigoare după informarea publicului asupra modificărilor intervenite, cu cel puțin 24 de ore înainte ca acestea să devină aplicabile. Orice act adițional va fi publicat și pe website-ul www.gamesofscience.org, în secțiunea dedicată Concursului.
SECȚIUNEA 3. LOCUL DE DESFĂȘURARE ȘI PERIOADA CONCURSULUI
3.1. Concursul este organizat și se desfășoară pe teritoriul României, în perioada 01.01.2025 — 30.06.2025, denumită în continuare „Perioada Concursului”, exclusiv cu utilizarea limbii române, conform următorului calendar:
i. 01.01.2025 – cel mai târziu cu 7 zile anterior începerii fiecărei etape locale/online: perioada de înscriere la Concurs a persoanelor interesate. În mod excepțional, Organizatorul poate decide prelungirea acestei perioade cu privire la una sau mai multe etape ale Concursului, prin actualizarea prezentului Regulament. Înscrierea la Concurs se va face online prin intermediul website-ului www.gamesofscience.org prin completarea unui chestionar scris ;
ii. cel mai târziu cu 3 zile anterior începerii fiecărei etape locale/online: confirmarea acceptării Participanților la Concurs ca urmare a verificării informațiilor furnizare la înscriere și a susținerii unui interviu telefonic;
iii. 27.02.2025 - 28.02.2025: etapa locală Iași, desfășurată la sediul Universității Alexandru Ioan Cuza;
iv. 06.03.2025 - 07.03.2025: etapa locală Sibiu, desfășurată la sediul Universității Lucian Blaga;
v. 13.03.2025 - 14.03.2025: etapa locală Cluj-Napoca, desfășurată la sediul Universității Babeș-Bolyai;
vi. 20.03.2025 - 21.03.2025: etapa locală Constanța, desfășurată la sediul Universității Ovidius;
vii. 27.03.2025 - 28.03.2025: etapa locală Brașov, desfășurată la sediu Universității Transilvania;
viii. 03.04.2025 - 04.09.2025: etapa locală Timișoara, desfășurată la sediul Universității de Vest ;
ix. 10.04.2025 - 11.04.2025: etapa locală București, desfășurată la sediul Universității din București;
x. 12.04.2025- 13.04.2025: etapa Online Open, desfășurată prin intermediul platformei Zoom;
xi. Luna mai 2025: etapa finală națională desfășurată la București.
3.2. Fiecare dintre etapele locale/online vor consta în cate 2 secțiuni:
- secțiunea I - în prima zi a fiecărei etape locale/online, se va organiza un training de comunicare publică în domeniul științei, cu durata de 8 ore, obligatoriu pentru toți Participanții la respectiva etapă;
- secțiunea II - în a doua zi a fiecărei etape locale/online, se va organiza etapa locală a Concursului, pe parcursul a 2-4 ore, în funcție de numărul de participanți.
3.3. Etapa finală națională a Concursului se constituie dintr-un training de comunicare publică în domeniul științei, pe durata a 8 ore, la care vor participa finaliștii celor opt sesiunii de calificare, si care este obligatoriu pentru cei care vor participa la Concursul final, și Concursul final, care va avea lor a doua zi și va dura aproximativ 2 ore.
3.4. La secțiunile de training vor avea acces și vor participa toți Participanții la respectiva etapă, trainerii și ceilalți reprezentanți ai Organizatorului (voluntari, observatori), dar nu și membrii juriului.
3.5. Secțiunile de concurs propriu-zis au caracter public, la acestea având acces, pe lângă Participanți, reprezentanții Organizatorului, membrii juriului, și orice persoană interesată. Organizatorul își rezervă dreptul de a înregistra audio/video secțiunea de concurs și de a o transmite/retransmite online sau pe orice alte canale media.
3.6. O etapă locală/online se va organiza doar dacă vor exista minim 8 Participanți înscriși și acceptați în respectiva etapă. În cazul neîntrunirii acestui număr minim, Participanții înscriși și acceptați la respectiva etapă vor fi informați în prealabil și invitați să participe la etapa Online Open.
3.7. Concursul se desfășoară în conformitate cu prevederile prezentului Regulament. Prin înscrierea și participarea la Concurs, Participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament.
SECȚIUNEA 4. DREPTUL DE PARTICIPARE
4.1 Concursul este adresat tuturor persoanelor fizice, cetățeni români sau străini, rezidenți sau cu domiciliul sau reședința, chiar și temporară, în România, având capacitate de exercițiu deplină, cu vârsta recomandată între 20 și 35 de ani și care îndeplinesc următoarele condiții în mod cumulativ:
i. la data înscrierii în Concurs, sunt studenți, masteranzi, doctoranzi, participanți într-o formă de educație post-doctorat, activează ca cercetători sau au studii universitare absolvite și desfășoară activități de cercetare științifică fundamentală sau aplicativă în urma cărora au obținut rezultate dovedite;
ii. propun o tema de cercetare în domeniul științific în care studiază/activează, pe care doresc să o expună public;
iii. au capacitatea de a susține un discurs public;
iv. acceptă termenii și condițiile prezentului Regulament Oficial,
(denumite în continuare individual „Participant“ și colectiv „Participanți").
4.2 Participarea la Concurs presupune cunoașterea și acceptarea integrală, expresă și neechivocă de către Participanți a prevederilor prezentului Regulament Oficial.
4.3 Nu au dreptul de a participa la acest Concurs următoarele categorii de persoane:
(i) persoanele juridice, asociațiile familiale, angajații/ colaboratorii Organizatorului;
(ii) persoane fizice implicate în realizarea activităților legate de organizarea și desfășurarea Concursului;
(iii) rudele în linie directă și/sau colaterală (până la gradul al II-lea inclusiv) ale persoanelor indicate la punctele (i) și (ii), soții/soțiile și afinii acestora;
(iv) persoane care au participat la etapele finale ale Concursului organizat în anii precedenți;
(v) persoane care au participat la trei ediții anterioare ale Concursului Games of Science.
4.4 Organizatorul își rezervă dreptul de a lua toate măsurile pentru a preveni înscrierea frauduloasă în Concurs, de a solicita documente doveditoare cu privire la îndeplinirea condițiilor de acceptare, precum și de a elimina din Concurs orice persoana care nu îndeplinește condițiile de a participa la Concurs.
SECȚIUNEA 5. MECANISMUL CONCURSULUI
Pentru ca un Participant sa poată participă la prezentul Concurs, trebuie să respecte următorul mecanism:
5.1. Înscrierea în Concurs
Pentru înscrierea în Concurs, persoanele interesate care îndeplinesc condițiile prevăzute în Secțiunea 4, vor completa un chestionar pe website-ului www.gamesofscience.org în intervalul de timp definit în Secțiunea 3.
O persoana nu se poate înscrie la mai mult de o etapa locală/online decât dacă anterior își va retrage înscrierea de la etapa la care s-a înscris inițial. În cazul în care, în ciuda acestei mențiuni, un Participant sau mai mulți Participanți se înscriu în Concurs de mai multe ori, la etape diferite, va fi luată în considerare ca fiind valabilă doar prima înscriere, ordinea înscrierilor fiind cronologică, în raport de ora recepției în baza de date a Organizatorului a înscrierilor de la Participanți și nu neapărat în funcție de momentul trimiterii înscrierii de către un Participant, restul înscrierilor efectuate fiind în mod automat descalificate.
Înscrierea se va face după cum urmează:
Participantul va trebui sa completeze în mod corect și complet formularul de înregistrare în Concurs, cu datele personale solicitate (nume, prenume, data nașterii, număr de telefon, adresa de e-mail, localitatea în care studiază, nivelul de studii, instituția la care studiază/cercetează, domeniul de studiu/cercetare, tema de cercetare pe care dorește să o prezinte, descrierea in maxim 1.000 de caractere a subiectului temei de cercetare, etapa la care dorește să se înscrie) completarea acestor date fiind obligatorie pentru înscrierea valabilă în Concurs.
Participantul trebuie să confirme că a citit, a înțeles și este de acord cu Regulamentul Oficial al Concursului și că a citit și a înțelesInformarea privind prelucrarea datelor cu caracter personal, că este de acord să fie contactat pentru participarea în Concurs și căînțelege că nu vor fi decontate de către Organizator cheltuieli necesare participării la Concurs sau acordarea de premii, altele decât cele cele indicate în prezentul Regulament.
Înscrierea este valabilă doar dacă completarea și transmiterea formularului de înscriere se fac exclusiv în perioada dedicată înscrierii la Concurs și numai dacă Participantul a primit mesajul de răspuns prin intermediul Site-ului Concursului, care confirmă înscrierea.
Necompletarea oricăruia dintre câmpurile obligatorii sau completarea lor cu informații/date inexistente sau incorecte/incomplete poate duce la imposibilitatea de înscriere și participare la Concurs, precum și la invalidarea participării și neacordarea premiului câștigat.
De asemenea, înainte de a putea trimite formularul și de a se putea înscrie în Concurs, Participanților li se va solicita să citească Regulamentul Concursului, împreuna cu Informarea privind prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusă în Regulament ca Anexa 2 și să confirme acceptarea și luarea la cunoștință a acestora prin bifarea căsuței corespunzătoare, numai după citirea documentului, conform celor de mai sus.
După înregistrarea în Concurs prin intermediul site-ului Concursului, Participantul va primi în scurt timp un mesaj de confirmare a înscrierii.
Nu vor fi luate în considerare înregistrările prin intermediul Site-ului Concursului, în secțiunea Concursului, transmise în următoarele condiții:
- înscrierile făcute în afara perioadei Concursului, astfel cum a fost definită la Secțiunea 4;
- înscrierile ce nu conțin toate informațiile obligatorii;
- dacă Participanții indică în formularul disponibil pe Site-ul Concursului numere de telefon nevalabile, nealocate, care nu pot fi identificate.
Dacă o persoană nu dorește să se înscrie în Concurs prin utilizarea site-ului, poate solicita Organizatorului pe e-mail un formular de înscriere, pe care îl va completa și îl va transmite tot prin intermediul e-mail-ului.
Organizatorul își rezervă dreptul de a verifica validitatea numărului de telefon folosit pentru înscrierea în Concurs, precum și realitatea și autenticitatea informațiilor furnizate în formularul de înscriere în Concurs.
După expirarea datei limită de primire a înscrierilor, Organizatorul nu mai este responsabil cu privire la trimiterea/primirea mesajelor prin intermediul site-ului Concursului si nici de a răspunde la eventuale înscrieri tardive.
5.2 Acceptarea în Concurs
Organizatorul va accepta în fiecare etapă locală sau în etapa Online Open un număr de maxim 50 de persoane, pe principiul primul înscris, primul acceptat, dacă se confirmă că persoanele respective îndeplinesc toate condițiile de înscriere care vor fi arătate în continuare.
Ulterior înscrierii la Concurs, Organizatorul va contacta telefonic persoanele înscrise în ordinea înscrierii acestora, pentru stabilirea și derularea unui interviu.
Dacă Organizatorul nu reușește de două ori consecutiv contactarea telefonică a persoanelor înscrise și/sau dacă nu se reușește stabilirea/derularea unui interviu cu respectarea art. 3.1. pct. ii din pricina indisponibilității persoanelor înscrise, acestea nu vor fi acceptate în Concurs.
Dacă în urma derulării interviului, Organizatorul constată că persoana înscrisă nu întrunește și/sau dovedește neîndeplinirea tuturor condițiilor de participare indicate în secțiunea 4 ori ca a furnizat informații eronate în cuprinsul formularului de înscriere în Concurs, va adopta decizia de nu accepta respectiva persoană în Concurs și o va comunica acesteia.
De asemenea, Organizatorul va informa corespunzător și persoanele înscrise, dar care nu pot fi acceptate din pricina depășirii numărului de maxim 50 de persoane pentru o etapă, cu oferirea posibilității de a se înscrie la o altă etapă, dacă mai este posibil.
5.3. Participarea la o etapă locală și/sau a etapei Online Open
Participanții acceptați vor fi contactați de Organizator cu cel târziu 3 zile anterior desfășurării fiecărei etape locale/online în vederea confirmării participării. Dacă Participantul nu răspunde și/sau nu confirmă participarea, locul său va fi atribuit unei alte persoane.
Participarea la o etapă locală presupune participarea integrală la ambele secțiuni ale respectivei etape – training comunicare publică și concurs propriu-zis. Un participant care nu participă, total sau parțial, la etapa de training comunicare publică nu va putea participa la concurs.
La prezentarea la etapa locală și/sau etapa Online Open, fiecare Participant se va identifica prin prezentarea unui act de identitate valabil, va lua la cunoștință prevederile Regulamentului și va confirma prin semnătură aceasta.
Secțiunea de training de comunicare publică va consta în prezentări și exerciții aplicative.
Secțiunea de concurs va consta în prezentarea publică a temei de cercetare aleasă de fiecare Participant și comunicată prin înscrierea în Concurs, într-o manieră liber aleasă de Participant și care să conducă la o cât mai mare captare a atenției și interesului juriului, pe parcursul a câtorva runde eliminatorii derulate contra-cronometru.
Concursul va conține un număr de 3 runde a câte 15’, 90’ și 180’ sau a câte 4 runde de 15’, 30’, 90’ și 180’, în funcție de numărul de Participanți, astfel cum se arată în Anexa 1 la Regulament.
Fiecare rundă va consta în confruntarea a 2 sau 3 Participanți, în care fiecare va ține un discurs pe tema aleasă și dintre care juriul îl va vota pe doar unul dintre Participanți spre a se califica în runda următoare. În situația în care numărul participanților nu permite confruntarea echitabilă a câte 2 sau 3 Participanți, anumiți participanți deciși prin tragere la sorți vor fi calificați automat în etapa următoare. În penultima rundă (semifinala), se vor confrunta 4 participanți, doi câte doi. Cei 2 votați în primele 2 confruntări se vor califica în ultima rundă (finala) și vor ocupa primele 2 locuri din clasament. Cei 2 care nu se vor califica în finală se vor confrunta între ei pentru ocuparea locurilor 3 și 4 din clasament. În ultima rundă (finala), cei 2 participanți se vor confrunta pentru ocuparea locurilor 1 și 2 din clasament. Modul de participare (confruntare în echipe de 2 sau 3 sau calificare automată în etapa următoare), precum și ordinea de concurs va fi decisă prin tragere la sorți, prin utilizarea unui pachet de cărți de joc.
Secțiunea de concurs va avea caracter public și va fi jurizată de un juriu format dintr-un număr impar de membri și format din cercetători, reprezentanți ai universităților gazdă, reprezentanți ai Organizatorului și a sponsorilor Concursului, alumni ai Concursului. Juriul își exprimă votul electronic și anonim.
În urma fiecărei etape locale/online, Participanții care se vor califica în runda finală vor fi calificați automat la etapa națională. În cazul în care, din motive imprevizibile, unul sau ambii finaliști de la o etapă locală/online nu vor putea participa la etapa finala națională, Organizatorul va invita să participe la etapa națională pe semifinaliștii acelei etape, în ordinea locurilor din clasament.
5.4. Participarea la etapa națională a Concursului a Participanților
La etapa națională a Concursului vor participa cei 2 Participanți clasați pe primele 2 locuri la fiecare dintre etapele locale și la etapa Online Open.
În cazul în care unul sau ambii Participanți nu vor putea participa la etapa națională, Organizatorul îi va invita să participe în locul acestora pe câștigătorii locurilor 3, respectiv 4 de la etapa locale/online respectivă.
Regulile de desfășurare a Concursului și de jurizare indicate la punctul 5.3. se vor aplica întocmai și la etapa națională.
5.5 Descalificarea Participanților
Participanții pot fi descalificați din etapele locale/naționale ale Concursului în următoarele situații :
i. folosirea unui limbaj și/sau comportament inadecvat ori care să fie deranjant în raport cu ceilalți Participanți, membrii juriului sau audiența prezentă;
ii. folosirea unui discurs prin care discriminează o anumită parte a comunității științifice sau care sa aibă conotații politice poate duce la descalificarea Participantului;
iii. schimbarea temei de cercetare cu care s-a înscris în Concurs ;
Încălcarea acestei reguli atrage descalificarea Participantului.
SECȚIUNEA 6. PREMIILE CONCURSULUI
6.1 Câștigătorul etapei naționale a Concursului va primi drept premiu participarea la un curs de comunicarea științei la alegerea Organizatorului, de durata minimă de 3 zile, într-un oraș european, în perioada iulie 2025 - iunie 2026, cu suportarea cheltuielilor de participare (i.e. transport, cazare, taxa participare) de către Organizator. În cazul în care, din motive justificate, Câștigătorul nu poate accesa acest premiu, la solicitarea expresă a acestuia transmisă Organizatorului până cel mai târziu în data de 01.07.2025, Organizatorul îi va putea acorda premiul sub forma decontării unor cheltuieli de studiu și cercetare efectuate în perioada iulie 2025 - iunie 2026, în valoare maximală de 2000 de euro. Decontarea cheltuielilor de studiu și cercetare se va putea face numai ca urmare a prezentării de către Câștigător a unor documente justificative a efectuării - în perioada iulie 2025 - iunie 2026 – a unor astfel de cheltuieli.
6.2. Toți Participanții care vor parcurge etapele locale/online și etapa finală vor primi certificări de participare la Concurs.
6.3. Lista de premii poate fi suplimentată de Organizator.
6.4. Câștigătorul trebuie să prezinte Organizatorului o carte de identitate/pașaport valabil și un cont bancar, în vederea întocmirii tuturor demersurilor necesare acordării premiului. În funcție de cerințele speciale ale organizatorului cursului de comunicare a științei oferit ca premiu, Organizatorul își rezervă dreptul de a solicita, iar Câștigătorului îi revine obligația de a furniza orice alte date și/sau documente necesare accesării premiului. Refuzul furnizării acestor date/informații echivalează cu refuzul primirii premiului acordat.
6.5. Participanților la Concurs nu le sunt impuse niciun fel de cheltuieli directe sau indirecte suplimentare, cu excepția cheltuielilor normale de desfășurare a Concursului. Mai precis, Participanții își vor acoperi singuri costurile de transport și/sau de cazare necesare pentru a asigura participarea la etapele locale și/sau etapa finală a Concursului.
SECȚIUNEA 7. DESEMNAREA CÂȘTIGĂTORILOR
7.1 Desemnarea Participanților care se vor câștiga fiecare rundă de concurs și se vor califica în următoarea etapă, precum și a ocupanților locurilor 1-4 din fiecare etapă, se va face exclusiv prin jurizare, fiecare vot fiind exprimat electronic și fiecare membru al juriului fiind liber să mențină confidențial modul în care a votat. Fiecare membru al juriului îl va vota pe cel de la care ar vrea sa afle mai multă informație în runda următoare.
7.2 Desemnarea ocupanților locurilor 1-4 și, implicit, a câștigătorului etapelor locale/online/națională se va anunța la finalul rundelor de concurs, fără nicio altă consultare și se vor publica pe site-ul www.gamesofscience.org.
7.3 În cazul în care premiile acordate în cadrul Concursului nu ajung în posesia Participanților declarați câștigători din cauza unor probleme de ordin tehnic (de ex. comunicarea unei adrese de email greșite sau lipsa de la adresa de livrare indicată, etc), premiile rămân în proprietatea Organizatorului.
SECȚIUNEA 8. LIMITAREA RĂSPUNDERII
8.1 Organizatorul este îndreptățit să ia toate măsurile necesare în caz de tentativă de fraudă a sistemului, abuz sau orice alte tentative care ar putea afecta imaginea acestui Concurs, precum și a Organizatorului. Orice încercare de fraudare se soldează cu eliminarea Participantului în cauză din Concurs, Organizatorul urmând să informeze respectivul participant cu privire la această decizie.
8.2 În eventualitatea unei dispute asupra validității unei înscrieri în cadrul acestui Concurs, decizia Organizatorului este definitivă.
8.3 Organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru:
Neajungerea Participanților la ora anunțată pentru începerea fiecărei etape/secțiuni. Ajungerea cu întârziere dă dreptul Organizatorului de a exclude respectivul Participant din Concurs;
Înscrierile online care nu conțin toate câmpurile obligatorii;
Eventualele dispute legate de numărul de telefon/adresa de e-mail furnizate;
Erorile în datele furnizate de către Participant. Acuratețea datelor de contact nu atrage răspunderea Organizatorului, fiind in responsabilitatea exclusivă a participanților. Ca atare, Organizatorul nu are nici un fel de obligație în cazul furnizării de către participanți a unor date eronate care au dus la imposibilitatea identificării Participantului, necalificarea acestuia la etapa de interviu/etapele locale/etapa națională sau înmânării premiului;
Imposibilitatea câștigătorilor de a intra în posesia premiilor din motive independente de Organizator;
Cazurile în care câștigătorul nu respectă condițiile de validare detaliate în prezentul Regulament;
Situațiile în care numărul de telefon de pe care este realizată înscrierea nu poate fi identificat sau apelat (număr incorect, numărulnu este alocat, este dezactivat, este blocat, nu se află în aria de acoperire etc) și, ca atare, Organizatorul nu poate contacta persoana care se înscrie sau Participantul la Concurs;
Întreruperile/disfuncționalitățile neanunțate ale operatorilor telefonici/internet, din cauza aglomerării rețelelor pe perioadele de trafic intens;
Niciunul dintre prejudiciile ce ar putea fi suferite de către câștigător în legătură cu premiile câștigate, indiferent de natura acestor prejudicii, cu excepția situațiilor expres prevăzute de lege și care ar institui o astfel de răspundere.
8.4 Organizatorul nu răspunde în niciun fel pentru daunele directe sau indirecte care rezultă din înscrierea la Concurs, cu excepția cazului în care acestea se datorează unor acte de neglijență gravă sau unor acte intenționate de care este responsabil Organizatorul.
8.5. Răspunderea Organizatorului este strict limitată la organizarea Concursului și acordarea premiilor stabilite conform prezentului Regulament.
SECȚIUNEA 9. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
9.1 Informații cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal se vor regăsi în Anexa 1 a prezentului Regulament.
SECȚIUNEA 10. ÎNCETAREA/ ÎNTRERUPEREA CONCURSULUI. FORȚA MAJORĂ
10.1. Cu condiția informării prealabile a Participanților, Concursul poate înceta înainte de împlinirea perioadei prevăzute în cazul producerii unui eveniment ce constituie forța majoră, inclusiv în cazul imposibilității Organizatorului, din motive independente de voința sa, de a asigura desfăurarea în bune condiții a Concursului.
Forța majoră înseamnă orice eveniment care nu poate fi prevăzut, controlat sau remediat de către Organizator, inclusiv imposibilitatea Organizatorului din motive independente de voința sa și a cărui apariție îl pune pe acesta din urmă în imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile asumate prin Regulament.
10.2. Concursul mai poate înceta înainte de împlinirea perioadei stabilite ori poate fi suspendată oricând în baza liberei decizii a Organizatorului, cu condiția ca acesta să comunice în prealabil o astfel de situație și cu respectarea prevederilor Regulamentului.
SECȚIUNEA 11. PROMOVAREA CONCURSULUI. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ
11.1. Organizatorul va putea, în scopul promovării activității și acțiunilor sale, să utilizeze în mod public informații legate de Concurs, inclusiv prin publicarea unor studii/sinteze cu privire la Concurs, precum și orice alt material, cum ar fi fotografii sau înregistrări audio-vizuale ale câștigătorilor Concursului și/sau a etapelor de concurs.
11.2. Prezentările din cadrul trainingului și formatul de Concurs au caracter original, drepturile de proprietate intelectuală cu privire la acestea aparținând exclusiv Organizatorului.
11.3. Fotografiile și înregistrările audio-video cu privire la etapele de Concurs și cu ceremonia de acordare a premiilor sunt în proprietatea exclusivă a Organizatorului.
11.4. Participanții păstrează dreptul de proprietate intelectuală asupra conținutului discursurilor lor din cadrul Concursului, dar acordă Organizatorului dreptul și autorizarea de a reproduce, comunica public, radiodifuza această informație, pe perioada maxim permisă de legislația aplicabilă.